Tratamente în caz de opărire a gurii

Arderea neplăcută pe care o simțiți atunci când înghițiți o cafea proaspăt preparată sau o pizza proaspăt coaptă este ceva ce probabil ați experimentat pe propria piele. Astfel de arsuri pot fi destul de grave și necesită tratament imediat.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face o diferență pozitivă:

Înghițirea unei mese sau băuturi fierbinți poate provoca arsuri grave la nivelul gurii și al buzelor. Pentru a calma durerea, clătiți-vă gura și faceți gargară cu apă rece timp de 5-10 minute. În următoarele câteva zile, abțineți-vă de la mese și băuturi fierbinți.

Folosiți un cub de gheață sau o lingură de înghețată pentru a reduce temperatura din interiorul gurii și pentru a ușura rana provocată de arsură. Vă va ajuta.

Gargara cu apă sărată este o modalitate excelentă de a curăța și de a vindeca o arsură. Pentru a prepara apa sărată, amestecați o linguriță de sare de masă cu 250 ml de apă caldă și apoi clătiți-vă gura cu ea.

Evitați alimentele fierbinți sau picante, precum și alimentele crocante în următoarele câteva zile pentru a evita iritarea țesuturilor.

Data viitoare când vă grăbiți să mâncați un deliciu proaspăt copt, fiți mai atenți. Fiți deosebit de atenți atunci când mâncați mâncăruri gătite sau preparate la microunde, deoarece adesea acestea nu se gătesc uniform, ceea ce înseamnă că, deși mâncarea pare călduță la exterior, mijlocul este adesea fierbinte.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu