Totul despre detartrajul dentar

Detartrajul este o procedură medicală importantă pentru menținerea sănătății cavității bucale, dar și pentru îndepărtarea bacteriilor nedorite. Un dertartraj profesional implică îndepărtarea plăcii dentare și a depozitelor de tartru. Depozitele de acest tip au o nuanță asemănătoare cu dintîi, de aceea pot trece neobservate pentru o vreme. Atunci când se acumulează mult tartru, se creează condițiile optime pentru dezvoltarea coloniilor de bacterii în apropierea gingiilor. Detartrajul lasă suprafață dinților curată și fină, oferind avantajul de a eficientiza procesul de igienă orală.

Etapele detartrajului profesional

Medicul stomatolog îți poate oferi această curățare profesională cu ajutorul unor instrumente specializate.

Examenul propriu-zis

Primul pas este să mergi la cabinetul medicului stomatolog, iar acesta va efectua primele examenari ale danturii tale. Acesta va folosi o oglindă și îți va impune un tratament minuțios pentru îndepărtarea afecțiunilor.

Curățarea cu instrumentele ultrasonice

Cea mai întâlnită metodă pentru detartraj este utilizarea instrumentelor care funcționează prin emiterea vibrațiilor mici care lovesc în depozitul de tartru. Aceste instrumente stropesc și cu apă pentru a îndepărta resturile și pentru a păstra zona de lucru la o temperatura optimă. Durata nu este lungă, iar procesul nu este dureros. Este indicat să apelezi la o astfel de procedura minim la 6 luni.

Curățarea cu instrumente manual

Medicul stomatolog poate folosi instrumente manual fine pentru îndepărtarea tartrului prin aplicarea presiunii potrivite pe dinți.

Polizarea și lustruirea dinților

Procesul acesta nu este chiar atât de neplăcut precum sună. Polizarea este folosită pentru a oferi danturii un aspect strălucitor. Aici se utilizează o pastă specială.

Curățarea cu ață dentară

Ață dentară poate fi folosită de medicul dentist că ultim pas în procesul de dertartraj.

Întrebări frecvente

Cât costă un dertartraj?

Prețurile variază de la un cabinet la altul. Cu toate acestea, prețul nu este deloc piperat. Este o procedura medicală accesibilă, costurile fiind în general între 150 și 200 lei.

Care este diferența dintre o curățare normală și una în profunzime?

O curățare normală se aplică în general deasupra marginii gingiei. Pe de altă parte, curățarea în profunzime are că scop îndepărtarea completă a bacteriilor din cavitatea bucală. Fiecare persoană ar trebui să opteze pentru o curățare în profunzime!

Este dureros acest proces?

Majoritatea persoanelor sunt de părere că acest proces este lipsit de durere. În schimb, vei experimenta probabil câteva senzații ciudate provocate de vibrația aparatelor și de jetul de apă.

De ce este important detartrajul?

Chiar dacă ai deja o igienă orală eficientă, detartrajul este util deoarece el elimina placă dentară și tartrul care se adună pe suprafață dinților. De aceea, apelează la acest proces la cel puțîn 4 luni de zile.

Ce trebuie să faci după dertartaj?

Este important să menții o igienă orală corectă și să vizitezi din nou medicul dentist după 3-4 luni, dacă este cazul.

Remedii naturale pentru îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului

Chiar dacă acest proces se realizează în cabinetul medicului dentist, ia în calcul câteva variante pe care le poți folosi la domiciliu.

Ulei de cocos

Uleiul de cocoș este util pentru protejarea cavitatii bucale deoarece funcționează că un anti-inflamator și anti-microbian.

Bicarbonat de sodiu

Acesta este un remediu excelent pentru cei care încearcă să prevină acumularea plăcii dentare și a tartrului. Utilizarea zilnică ajută la o curățare eficientă, fiind utilă totodată și pentru albirea dinților.

Aloe Vera

Aloe Vera este cunoscută pentru numeroase avantaje pozitive: împotriva bacteriilor în special! Folosește această plantă prin tăierea frunzelor și pune-o pe dinți pentru aproximativ 10 minute.

Cuișoare

Cuișoarele reprezintă un remediu util pentru durerea de dinți. Pot fi folosite totodată pentru lupta împotriva microbilor și a bacteriilor.

Oțetul alb

Oțetul alb conține acid acetic care poate preveni demineralizarea smalțului și acumularea plăcii dentare.

Coji de portocală

Cojile de portocală sunt folosite în general pentru albirea naturală a dinților din pentru îndepărtarea petelor care apar pe dantură din cauza alimentelor nocive.

Ulei esențial de rozmarin

Acest produs acționează că un dezinfectant natural pentru cavitatea bucală. Are capacitatea de a distruge în întregime bacteriile orale. Folosește 2-3 picături cu o lingură de apă, iar apoi clătește-ți bine gură.

Ceai negru 

Clătește-ți gură cu ceai negru și beneficiază de încetinirea procesului de deterioriare a dinților. Caută acest remediu în farmacie!

Concluzie

Ține cont de sănătatea danturii tale și ai grijă la ce produse apelezi. Este importat să folosești remedii naturale, însă nu ezită să iei legătură cu medicul tău dentist.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu