Îngrijiți-vă dinții corect în confortul propriei case

Menținerea unei sănătăți orale excelente pentru a profita de avantajele pe care aceasta le aduce sănătății și calității vieții dumneavoastră – un zâmbet strălucitor, o respirație proaspătă și gingii sănătoase, printre altele – este, fără îndoială, una dintre prioritățile dumneavoastră.

Este important să mergeți la dentist în mod regulat pentru a preveni orice deteriorare a sănătății cavității bucale, care este vulnerabilă la pericolele zilnice. În plus, puteți vizita dentistul pentru a vă curăța dinții în mod profesionist, ceea ce va ajuta la menținerea sănătății orale și vă va face gura să se simtă proaspătă. Să mergi la dentist de două ori pe an, chiar dacă nu ai nicio afecțiune, este un obicei minunat pe care trebuie să-l adopți. Asigurându-vă că vă consultați medicul dentist de două ori pe an vă va oferi avantaje pe tot parcursul vieții.

Igiena orală trebuie să fie îngrijită în mod corespunzător în confortul propriei locuințe, așa că iată câteva indicații despre cum să faceți acest lucru. Aceste sfaturi, care variază de la simple rutine zilnice la modificări semnificative ale stilului de viață, pot ajuta foarte mult în timp dacă sunt adoptate de către profesioniștii în domeniul igienei dentare. Urmarea tuturor acestor sugestii și integrarea lor în rutina zilnică poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea organismului dumneavoastră.

Folosiți periuța de dinți potrivită

Este esențial să alegeți o periuță de dinți electrică pe care vă simțiți confortabil să o folosiț. Căutați una care să fie moale, să aibă un cap mic pentru a fi ușor de manevrat și să aibă o aderență plăcută. De asemenea, este important să țineți cont de faptul că este posibil ca copiilor să le placă să folosească periuța de dinți mai mult decât adulților. Asigură-te că o înlocuiești cel puțin o dată la trei luni.

Nu periați prea des sau prea puternic

Medicii stomatologi nu recomandă periajul de patru ori pe zi, deoarece acest lucru ar putea dăuna gingiilor și dinților. Ar trebui să vă periați de două ori pe zi, nu de patru ori, deoarece periajul excesiv sau excesiv de viguros poate fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră orală. Aceste lucruri pot cauza carii dentare și, prin urmare, pot provoca mai mult rău decât bine. Este simplu să îndepărtezi resturile alimentare, așa că nu trebuie să te străduiești prea tare sau mai mult de două ori pe zi.

Folosirea atei dentare cel putin o data pe zi

Deoarece periuța de dinți nu poate ajunge în locurile dintre dinți, folosirea aței dentare este cea mai bună soluție pentru îndepărtarea plăcii dentare acumulate. Placa dentară care nu este îndepărtată în mod corespunzător duce la apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale. Folosiți zilnic ața dentară pentru a completa rezultatele pe care le oferă periuța de dinți.

Evitați să mâncați dulciuri între mese

Caria dentară este cea mai frecventă boală cronică, atât la adulți, cât și la copii, și poate fi prevenită aproape în totalitate, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA. Medicii ne recomandă să renunțăm cât mai repede la acest obicei nesănătos, deoarece alimentele dulci dintre mese contribuie foarte mult la apariția cariilor.

După ce vă curățați dinții, folosiți limba pentru a-i verifica

Este simplu să verificați dacă au rămas resturi alimentare între dinți după curățare; trebuie doar să treceți limba pe întreaga suprafață a dinților, atât în față, cât și în spate. Verificați și marginile gingiilor, iar dacă totul se simte neted și curat, înseamnă că ați făcut o treabă bună.

Imediat după ce ați consumat băuturi acide, nu vă spălați pe dinți și nu folosiți ața dentară

Imediat după ce ați consumat o băutură care conține acid, se recomandă să vă abțineți de la utilizarea unui proces de igienizare, deoarece smalțul dinților este slăbit prin dizolvarea straturilor sale de suprafață. De-mineralizarea este procesul prin care se produce acest lucru și are loc imediat după ce ați consumat o băutură care conține acid. Spre deosebire de salivă, care abundă în minerale și are un efect de neutralizare imediată a acidului, remineralizarea dinților durează aproximativ 30-60 de minute. Dacă vă spălați pe dinți sau folosiți ața dentară în timp ce acest lucru se întâmplă, poate avea un impact negativ asupra calității smalțului, așa că este indicat să amânați.

Rămâneți hidratat

Menținerea umezelii cavității bucale este crucială, deoarece este mai puțin probabil ca dinții să fie uscați, iar acumularea plăcii bacteriene este mai dificilă dacă se realizează acest lucru. Apa poate fi folosită pentru a contracara efectele adverse ale tutunului, alcoolului, cofeinei și anumitor medicamente, care toate contribuie la uscăciune.

Îndepărtați alte comportamente și pericole din viața de zi cu zi

Există multe pericole pentru sănătatea și integritatea dentară și, cu cât putem scăpa de ele, cu atât sănătatea noastră va fi mai bună. Mușcatul unghiilor, mușcatul obiectelor (cum ar fi un creion) și consumul de tutun sunt doar câteva exemple de activități și substanțe dăunătoare. Medicul dumneavoastră dentist vă poate ajuta să scăpați mai repede și mai eficient de aceste aspecte dăunătoare ale stilului dumneavoastră de viață pentru a vă menține o sănătate dentară bună. Întrebați-vă medicul dentist cum puteți elimina aceste aspecte dăunătoare ale stilului dvs. de viață mai rapid și mai eficient.

Concluzie

Nu este dificil pentru oameni să obțină și să mențină o sănătate orală bună dacă sunt dispuși să facă un mic efort în acest sens. Deși o utopie nu este la îndemână, sănătatea orală poate fi obținută și menținută destul de ușor dacă oamenii sunt dispuși să facă un mic efort în acest domeniu. Prin urmare, vă sugerăm să bifați cât mai multe dintre sfaturile din această listă pentru a menține o bună sănătate orală.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu