De ce sunt migdalele sunt sănătoase?

Experții în nutriție ne recomandă să consumăm fructe uscate, semințe și semințe oleaginoase pe lângă fructele proaspete. Arahidele, nucile, migdalele, alunele, fisticul, semințele de floarea-soarelui, semințele de dovleac și semințele de susan fac parte din această categorie. Semințele oleaginoase sunt bogate în vitamine, minerale, proteine și grăsimi nesaturate, toate acestea fiind bune pentru sănătatea noastră.

Migdalele au o istorie îndelungată, fiind menționate în Biblie. Romanii le numeau „nuci grecești”, făcând referire la civilizația care se presupune că le-a cultivat prima dată. Astăzi, vom discuta câteva dintre beneficiile sănătoase ale migdalelor.

Bogate magneziu si în vitamina E

Migdalele sunt bogate în vitaminele E și A, precum și în vitaminele B (B1, B2, B3, B6, B12), C, D și K. Magneziul este deosebit de abundent. Numeroase minerale, în special magneziu, sunt prezente în migdale. Un mineral important, magneziul ajută la menținerea sănătății oaselor și previne bolile cardiovasculare. Magneziul reglează circulația oxigenului, a sângelui și a substanțelor nutritive în tot corpul. De asemenea, îmbunătățește capacitatea organismului de a furniza oxigen. Infarctul miocardic este un factor de risc pentru problemele cardiovasculare. Ca urmare, persoanele cu boli coronariene ar trebui să consume migdale zilnic.

Pe lângă numeroasele minerale și vitamine pe care le conține, o migdală furnizează potasiu, mangan, calciu, fier, seleniu, zinc, fosfor, cupru, triptofan și acizi grași Omega 6, toți necesari pentru sistemul nervos central. Potasiul are, de asemenea, un efect asupra sănătății inimii, precum și asupra mușchilor. Acest fruct oferă forță și energie datorită mineralelor și vitaminelor sale. Migdalele sunt chiar sugerate pentru persoanele care fac un efort fizic și mental susținut. Sportivii mănâncă migdale pentru performanță.

Benefice pentru inima

Potrivit specialiștilor de la www.whfoods.org, migdalele sunt bogate în grăsimi mononesaturate sănătoase, la fel ca uleiul de măsline. Migdalele nu au colesterol, dar conțin fibre și proteine, fiind totodată benefice pentru tensiunea arterială. Ele ajută la prevenirea aterosclerozei, care poate fi îmbunătățită pentru a o aduce la niveluri normale. Diabeticii pot consuma migdale datorită lipsei lor de carbohidrați. Fibrele reglează mișcările intestinale și ajută la combaterea constipației și a senzației de sațietate. Migdalele pot fi o gustare decentă atunci când sunt consumate în cantități mici.

Ajuta la scaderea colesterolului

Migdalele sunt o sursă bogată de cupru, care vă poate ajuta să aveți un păr și articulații mai sănătoase. De asemenea, cuprul poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la prevenirea infecțiilor intestinale. Migdalele pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare dacă suferiți de artrită. Vitamina E și acizii grași Omega 6 din migdale vă îmbunătățesc sănătatea și aspectul pielii. Iată chiar aici o listă de alimente care promovează sănătatea și frumusețea pielii.

Bune pentru fumători

O echipă de cercetători chinezi și americani a descoperit că persoanele care doresc să se protejeze de efectele negative ale tutunului (fumătorii activi) pot beneficia de pe urma consumului zilnic de migdale. Cercetarea a constatat că începerea consumului de migdale nu implică faptul că acestea vă vor vindeca instantaneu de fumat… Cu toate acestea, veți oferi organismului dumneavoastră un ajutor suplimentar în combaterea stresului oxidativ rezultat din fumat. Citiți mai multe detalii despre beneficiile renunțării la fumat.

Protejează sănătatea dinților

Calciul și proteinele sunt foarte bune pentru dinți, asa ca migdalele nu conțin zahăr și oferă acești nutrienți.

Ajută la prevenirea calculilor biliari

Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau aproximativ 30 de grame de fructe oleaginoase (nuci, alune etc.) pe săptămână aveau un risc cu 25% mai mic de a dezvolta calculi biliari, pe baza unui studiu de 20 de ani efectuat pe 80.000 de femei. Așadar, iată încă un motiv pentru a ronțăi migdale, fie că le consumați ca atare, presărate pe salată sau în unt.

Sunt benefice în curele de slăbire

Potrivit studiului „The Journal Obesity”, o persoană care mănâncă fructe oleaginoase cu moderație are o pierdere în greutate mai lentă decât o persoană a cărei rată metabolică a fost redusă prin consumul frecvent și moderat de fructe oleaginoase. Deoarece migdalele furnizează o bună parte din calorii, le puteți consuma de două sau trei ori pe săptămână fără să vă faceți griji că veți lua în greutate, atâta timp cât nu exagerați.

Migdalele sunt o sursă excelentă de nutrienți. Din păcate, multe dintre beneficiile pentru sănătate se pierd atunci când migdalele sunt gătite. Laptele de migdale este, de asemenea, o opțiune bună, dar nu are la fel de multe fibre ca migdalele sub forma lor naturala. Sperăm că v-am convins să mâncați mai multe migdale. Vă rugăm să ne spuneți cum includeti voi migdalele in viata de zi cu zi.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu