Cea mai bună pastă de dinți pentru fumători

Dantură și igienă orală reprezintă două preocupări pe care ar trebui să le luăm în calcul în fiecare zi, având în vedere faptul că există o mulțime de obiceiuri rele care ne afectează dinții. Dacă parcurgi acest articol, asta înseamnă că te interesează o soluție pentru dantură de fumător! De asemenea, cu siguranță îți doreșți să afli anumite sfaturi și metode pentru a inlaura efectele negative ale fumatului, fie că fumezi acum sau dacă ai renunțat deja la acest obicei negativ.

Da, fumatul este cu siguranță un viciu teribil. Nu există nicio îndoială că este dovedit științific faptul că fumatul poate provoca zeci de efecte negative asupra sănătății. Pe lângă cancer (vezi pasta de dinți pentru pacienții cu chimioterapie), probleme respiratorii, etc., poate, de asemenea, să deterioreze dinții, să provoace placa bacteriană la fumători, să provoace carii dentare, să provoace infecții și, cel puțin, doar să provoace pete galbene și maro incomode – vezi mai multe despre acest subiect în articolul nostru „Gura fumătorilor”. Dacă sunteți fumător, nu există nicio îndoială că ar trebui să renunțați. Dacă acest lucru nu se află în prezent la orizont, totuși, ai nevoie cu siguranță de o pastă de dinți bună. Aici intervenim noi. Suntem aici pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună pastă de dinți pentru fumători și să vă spunem la ce trebuie să fiți atenți.

Înainte de a ajunge la cele mai bune opțiuni, haideți să luăm un moment pentru a discuta pe scurt câteva fapte esențiale despre pastele de dinți pentru fumători.

Există mai multe variante prin care poți să diminuezi efectele negative ale fumatului, indiferent de cât de des practici acest obicei. Principala varianta se referă la folosirea unei paste de dinți potrivită pentru tine. Pe piață întâlnim o mulțime de tipuri de pastă de dinți pentru fumători. Dacă vrei să elimini petele maro sau galbene de tutun și să înlături aspectul neplacul al dinților tăi, află care este cea mai bună pastă de dinți pentru fumători.

Înainte de a cumpăra orice pastă de dinți care îndepărtează petele de tutun, trebuie să știți câteva lucruri esențiale. Iată la ce ar trebui să fiți atenți înainte de a cumpăra o pastă de dinți concepută pentru a reduce petele.

Recomandări de paste de dinți pentru fumători

În categoria această vei observă cele mai populare paste de dinți pentru fumători disponibile pe piață. Îți recomandăm să încerci cât mai multe produse, să afli ce tip de pastă de dinți ți se potrivește și să iei o decizie finală în funcție de propriile tale nevoi și preferințe!

Pastă de dinți Sensodyne Pronamel Mulți Action, 75 ml

Realizată cu scopul de a proteja smalțul împotriva factorilor dăunători, pastă de dinți Sensodyne înlătura petele cu succes și poate fi utilizată pentru mai multe afecțiuni dentare, printre care acestea: sensibilitate dentară, dinți decolorați, uzură acidă, etc. Acesta pastă de dinți are o formulă care îndepărtează culoarea neplăcută cauzată de fumat și este recomandată tuturor adulților. Nu uită că trebuie să o foloseșți de cel puțin două ori pe zi!

Denta Seal

Pastă de dinți remineralizanta cu hidroxiapatita, Denta Seal repara smalțul deteriorat, umplefisurile și asigura totodată o curățare în profunzime și eliminarea petelor. Folosește în fiecare zi pastă de dinți Denta Seal și beneficiază de dinți curați și sănătoși!

Pachet Promo Parodontax: 2 x Pastă de dinți Ultra Clean, 75 ml

Pachetul acesta este format din două paste de dinți. Aceste produse sunt perfecte pentru folosirea zilnică și au o aromă foarte plăcută care ajută la o respirație cât mai proaspătă! Pastă de dinți are în compoziție multe ingrediente benefice pentru igienă orală și o combinație formată din bicarbonat de sodiu și alte extracte naturale care îi conferă o eficientă ridicată atât pentru eliminarea mirosului neplăcut, cât și pentru eliminarea petelor galbene de la fumat sau alte vicii.

Folosește această pastă de dinți de cel puțin de două ori pe zi și beneficiază de rezultate deosebite!

Pastă de dinți PresiDent White Plus Albire Strong Effect 30 ml

Acest produs este special conceput pentru fumători și pentru cei care au o nuanță neplăcută a danturii! Dintîi pot fi afectați de o mulțime de factori, indiferent dacă discutăm despre uzură naturală sau de consumul alimentelor sau vicii, cum ar fi alcoolul sau fumatul. Pentru prevenirea acestor probleme te poți baza cu încredere pe pastă de dinți President White Plus Strong! Amestecul inedit și eficient de ingrediente te vor ajută să scapi de pete.

Primul ingredient este derivat din scoicile marine care aduce o abrazivitate crescută, iar al doilea ingredient, glicerofosfatul de calciu, ajută la remineralizarea țesutului denetar! Utilizează această pastă de dinți de minim două ori pe zi!

Pastă de dinți specială pentru fumători Wisdom Smokers 50ml

Produsul acesta se adresează tuturor celor c are doresc să obțînă rezultate excelente! Producătorul Wâisdom este un fabricant apreciat, iar pastă conține ingrediente special concepute pentru lupta împotriva petelor. În plus, este un produs util pentru cei care vor să țînă departe tartrul! Folosește această pastă de dinți de cel puțin două ori pe zi pentru a putea beneficia de rezultatele deosebite și nu uită să îți perii bine dantură!

Ingrediente

În primul rând, fiți atenți la ce ingrediente conține pasta de dinți respectivă. În general, nu veți găsi pastă de dinți naturală sau organică potrivită pentru fumători. Există într-adevăr o singură companie care îndeplinește aceste cerințe, pe care o veți vedea listată în acest ghid. Acestea necesită agenți de albire puternici și, de obicei, cantități mari de fluor. Asigurați-vă că ingredientele din pasta de dinți sunt suficient de puternice pentru a îndepărta acele pete urâte, dar nu suficient de puternice pentru a provoca probleme de sănătate.

Albirea

Când vine vorba de pasta de dinți pentru fumători, majoritatea fumătorilor sunt preocupați doar de beneficiile de albire. La urma urmei, scopul principal este de a îndepărta aceste pete. Prin urmare, merită să căutați un anumit tip de pastă de dinți de albire. Puteți găsi pastă de dinți specială pentru fumat făcută special pentru aceasta sau chiar pastă de dinți de albire obișnuită. Atâta timp cât aveți posibilitatea de a elimina aceste pete, ar trebui să fiți mulțumit de investiția făcută.

Gust

Fumătorii sunt, de asemenea, predispuși la respirație urât mirositoare, așa că este important să acordați atenție și gustului pastei de dinți. În general, parfumul de mentă este cel mai bun pentru a masca mirosul de fum. Este recomandat să te rezumi la pasta de dinți cu aromă de mentă și să eviți folosirea variantelor cu aromă de fructe. Acestea fiind spuse, există câteva paste de dinți de albire eficiente care sunt făcute cu ingrediente din fructe de pădure. Cu toate acestea, veți avea mai mult succes în combaterea respirației urât mirositoare cu ingrediente de mentă sau mentă verde.

Putere de durată

În cele din urmă, îți dorești o pastă de dinți care îți va oferi prospețime mult timp după ce o folosești. Unele se uzează mai repede decât altele, așa că este important să testezi diferite mărci până când o găsești pe cea care rămâne cu tine cel mai mult timp, oferind în același timp cele mai bune rezultate în ceea ce privește albirea și curățarea.

Eticheta

Detalii despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să pui în pasta de dinți sunt oferite în mai multe articole online. Înainte de a alege un produs pentru dumneavoastră, nu trebuie să credeți tot ceea ce citiți; în schimb, ar trebui să faceți propriile cercetări și să discutați cu medicul dentist. Fiecare persoană va reacționa diferit la eficacitatea oricărui ingredient al pastei de dinți. Fiți conștient că nu fiecare persoană va experimenta efectele unui produs în același mod înainte de a face alegerea dumneavoastră. În zilele noastre, pasta de dinți poate fi fără gluten, vegană și fără pericolele testelor pe animale.

Efectele negative ale fumatului asupra dinților

De cele mai multe ori, atunci când ne gândim la efectele negative pe care fumatul le produce asupra sănătățîi noastre, inițial tindem să ne gândim doar la problemele legate de plămîni. Ei bine, adevărul este că puține persoane se gândesc la sănătatea orală și la efectele nocive ale fumatului asura danturii. În această categorie discutăm despre efectele negative la care se expun zilnic cei care au acest obicei nociv! Statisticile din SUA oferite de CCPC sunt de părere că fumatul este una dintre cauzele principale pentru îmbolnăvirile și decesele anuale. Chiar și fumatul pasiv este la de problematic!

Iată care sunt principalele boli provocate de fumat și de ce este bine să vă achiziționați cea mai bună pastă de dinți pentru fumători.

Cancer oral

Cancerul oral este cel mai des întâlnit în rândul celor care au acest viciu. Universitatea din California a demonstrat prin variate studii faptul că 8 din 10 pacienți care suferă de cancer oral sunt fumători. Boală este provocată de chimicalele nocive care ajung în organism. De-a lungul vremii și prin expunere continuă, chimicalele provoacă schimbări mari în cavitatea orală, iar schimbările provoacă la rândul lor această boală periculoasă. Este esențial să renunți din timp la fumat și să mergi des la medicul tău stomatolog pentru a primi îngrijirile de care ai nevoie!

Boală parodontală

Afecțiunea această este o infecție care afectează osul și gingia. Boală parodontală este provocată de acumulările de bacterii rele, având că rezultat pierderea dinților dacă boală este avansată. Desigur, bacteriile nu sunt singurele afectate, având în vedere că fumătorii sunt mult mai afectați făță de cei care nu au acest viciu. Fumatul dăunează nu numai danturii, ci și întregului organism!

Pete dentare și respirație neplăcută

Pe lângă aceste boli grave provocate de fuma, fumătorii au mereu o respirație neplăcută și pete dentare, acestea fiind provocate de gudron, o substanță existența în fumul de țigară. Combate aceste probleme cu ajutorul unei paste de dinți special concepută pentru fumători și nu uită de vizitele dese la cabinetul medicului stomatolog!

Soluții pentru combaterea efectelor negative ale fumatului

Pe lângă folosirea regulată a unei paste de dinți special adresată fumătorilor, cei care au acest viciu au la îndemână mult mai multe metode prin care pot avea grijă de dantură.

Cea mai indicată soluție este renunțarea la tutun

Această este principala recomandare pe care ar trebui să o iei în calcul atunci când discutăm despre fumat. Ai grijă de propria ta sănătate! Procesul de renunțare poate fi dificil, însă dacă ai un suport profesional, fii sigur că vei reuși să duci la bun sfârșit acest proces. Nu ezită să discuți cu medicul tău stomatolog despre renunțarea la fumat! De asemenea, încearcă să respecți toate sfaturile pe care le primeșți de la medicul dentist, deoarece acestea te vor ajută să ai parte de o igienă orală corectă! Menține-ți cavitatea bucală cât mai curată!

Utilizează apă oxigenata

Apă oxigenata este utilă în procesul de albire a dinților pătați. Apelează la soluția această dacă vrei să beneficiezi de rezultate rapide acasă! Este important să utilizezi apă de gură care să conțînă apă oxigenata de minim două ori pe zi, însă ai grijă să nu înghiți lichidul.

Consumă mai multe legume și fructe

Include în dietă ta de zi cu zi mai multe legume și fructe! Consumă mai des morcovi, căpșuni, mere, varză și altele de acest tip, deoarece sunt recomandate pentru efectele benefice asupra dinților noștri! Acidul regăsit în aceste fructe și legume prezintă efecte clare împotriva petelor dentare!

Oțet de mere

Oțetul de mere este natural și avantajos pentru igienă orală, fiind ușor de găsit în casă fiecărei persoane. Nu ezită să îți clăteșți cavitatea bucală cu ajutorul otetului de mere pentru câteva secunde! Folosește o lingură de oțet și ai grijă să clăteșți foarte bine! Efectele benefice se oferă mai ales la acidul din compoziție, însă ai grijă cât de des îl folosești! Încearcă să ceri opinia medicului stomatolog!

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular în rândul tuturor celor care sunt interesați de avantaje asupra pielii și a părului. Acesta contribuie la procesul de albire a dinților. Așadar, dacă vrei să scapi de petele dentare cauzate de fumat, utilizează o pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu sau fă-ți singur o soluție pentru clătirea cavitațîi bucale de minim 2 ori pe zi! Poți adaugă un pic de sare pentru rezultate mai rapide!

Concluzie

Este esențial să știi că nicio soluție casnică nu îți va oferi rezultatele pe care ți le doreșți, mai ales dacă nu foloseșți o pastă de dinți specială pentru fumători. De asemenea, vizitele la medicul stomatolog sunt obligatorii pentru sănătatea ta orală! V-ați decis ce marcă se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră? Aveți cu siguranță câteva opțiuni excelente de luat în considerare. La sfârșitul zilei, însă, veți obține cele mai bune rezultate dacă renunțați complet la fumat. Dacă aceasta nu este o soluție viabilă pentru tine în acest moment, cel puțin acum știi cum să alegi cea mai bună pastă de dinți pentru fumători.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Un comentariu la „Cea mai bună pastă de dinți pentru fumători”

  1. Eu am început să fumez mai puțin și să beau mai puțină cafea. De asemenea, merg regulat o dată la 6 luni pentru un detartraj, periaj profesional și airflow. Rezultatele sunt remarcabile.

    Răspunde

Lasă un comentariu