Beneficiile salviei pentru sănătatea dentară cât și a corpului

Potrivit unui vechi proverb chinezesc, a lăsa bătrânețea să se apropie este semnul cuiva care nu are salvie în casă. Salvia a fost cercetată cu atenție încă din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diverse afecțiuni. Numeroși cercetători au studiat cu atenție salvia încă din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diverse afecțiuni.

Salvia este o plantă medicinală care este folosită în primul rând în bucătărie, dar este important să fim conștienți de numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Salvia reduce inflamațiile din organism, îmbunătățește funcția cognitivă, previne afecțiunile cronice, reglează digestia, previne diabetul și încetinește declinul cognitiv, pe lângă faptul că este o plantă culinară comună.

Funcția cognitivă poate fi îmbunătățită

Salvia, fie că este mirosită sau mâncată, poate spori capacitatea de retenție a memoriei, mai ales dacă este consumată în cantități mici. Cortexul cerebral este stimulat, ceea ce crește concentrarea. De asemenea, este benefică pentru pacienții care au trecut prin momente stresante, deoarece ajută la calmarea organismului. Școlarii și studenții, precum și persoanele de carieră care depun eforturi intelectuale semnificative pot beneficia de includerea sa în dieta lor pentru a stimula nivelul de concentrare.

Impactul antioxidant

Afecțiunile cronice și cele degenerative sunt cele mai mortale afecțiuni pe care le puteți contracta în timpul vieții. Apoptoza sau diversele mutații sunt, în mod normal, rezultatul radicalilor liberi, materiale distructive generate de organism care agresează celulele sănătoase. Luteolina, acidul rozmarinic și apigenina sunt antioxidanți prezenți în salvie care funcționează în mod constant pentru a neutraliza radicalii liberi, prevenind astfel stresul oxidativ la nivelul inimii, organelor, pielii, mușchilor și chiar al creierului.

Imbunatatirea sanatatii orale

Salvia este perfectă pentru gingiile dureroase. Are un impact astringent, prevenind și eliminând infecțiile la nivelul acestora. Mestecarea frunzelor proaspete sau gargara cu ceai poate ajuta în această problemă. Dacă îți dorești dinți mai albi, această plantă face minuni în îndepărtarea petelor de pe dinți rezultate în urma consumului de fructe sau alimente care îi pătează: cafea, ceai, tutun, afine, zmeură și așa mai departe. Pasta de dinți sau o cantitate mică de bicarbonat de sodiu poate fi combinată cu salvie și aplicată pe dinți de două ori pe săptămână pentru a îndepărta aceste pete. Salvia este eficientă și în eliminarea respirației urât mirositoare.

Reducerea inflamației corporale

Compușii cu acțiune rapidă din frunzele de salvie sunt excelenți pentru reducerea inflamației. Deși mestecarea lor este neplăcută din cauza gustului și aromei puternice, salvia este o tinctură excelentă pentru afecțiunile inflamatorii ale tractului respirator sau gastrointestinal. În același timp, avantajele salviei se extind la scară largă și, prin urmare, sunt potrivite pentru afecțiuni precum artrita sau inflamațiile cardiovasculare. Flavonoidele și compușii fenolici din salvie oferă toate aceste avantaje.

Creșterea rezistenței sistemului imunitar

Pe lângă proprietățile sale antimicrobiene, salvia conține mai multe de care organismul dumneavoastră poate beneficia. Puteți folosi tinctura de salvie în cantități mici ca agent antibacterian și antiviral pentru a preveni infecțiile cutanate care sunt frecvente. Facem frecvent greșeala de a crede că bolile se contractează prin nas sau prin gură. În realitate, agenții străini pot pătrunde în organism prin piele, care poate acționa ca o poartă de intrare. Folosirea unei creme antibacteriene sau a unei tincturi care conține salvie poate ajuta la descurajarea diferitelor boli.

Deteriorarea cognitivă poate fi prevenită

Cercetările actuale privind beneficiile cognitive ale salviei sunt încă la început, dar există multe terapii alternative pe bază de plante pentru boala Alzheimer și demență. Salvia poate ajuta la menținerea la distanță a acestor afecțiuni, datorită capacității sale de a menține mintea tânără și tenace chiar și la bătrânețe.

Întărirea oaselor

Conținutul abundent de vitamina K din tărâțe este unul dintre cele mai bine exploatate avantaje ale sale. Vitamina K nu este foarte accesibilă în alimentele obișnuite și este esențială pentru dezvoltarea oaselor. Sănătatea oaselor este menținută pe măsură ce organismul îmbătrânește atunci când vitamina K este prezentă. Dacă suferiți de osteoporoză, ați dus o existență sedentară sau dezordonată din punct de vedere nutrițional, sănătatea oaselor dumneavoastră ar putea fi precară. Frunzele de salvie vă pot întări oasele prin creșterea nivelului de vitamina K din organism, dacă le includeți în dieta dumneavoastră.

Îmbunătățește sănătatea pielii

Salvia poate fi folosită pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme, acnee sau psoriazis. Puteți aplica extracte de salvie pe zonele afectate de aceste afecțiuni pentru a usca petele inestetice. Pe măsură ce trece timpul, aceste imperfecțiuni vor dispărea treptat. Uleiul de salvie este folosit și pentru a reduce cicatricile sau vergeturile. Trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile în ceea ce privește administrarea sa, deoarece nu se aplică direct pe piele, ci se diluează cu loțiuni, uleiuri sau creme.

Îmbunătățirea digestiei

Stomacul, în special, este locul în care acidul rozmarinic din salvie este eficient ca agent antiinflamator. Avantajul său este că scade apariția spasmelor gastrice și a afecțiunilor gastrice, cum ar fi diareea sau gastrita. Prin simpla adăugare de salvie în dieta dumneavoastră, veți putea să vă îmbunătățiți procesul digestiv și să reduceți inflamațiile intestinale.

Precauții

Deși salvia nu este considerată a fi o plantă alergenică, ar trebui totuși să vă consultați medicul înainte de a o consuma sub orice formă, deoarece aparține aceleiași familii ca și menta. Cu toate acestea, persoanele cu epilepsie, mamele care alăptează, persoanele cu sensibilitate ridicată la stomac sau femeile însărcinate nu ar trebui să o consume. Specialiștii, pe de altă parte, recomandă să nu fie consumată.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu