Continuă povestea!

Mai știi cum e să fii copil? Să fii vesel și fără griji, să creezi câte o poveste în jurul oricărui lucru, cât de mic... Hai, încearcă! Alege o poveste de mai jos și scrie-i continuarea, apoi dă-i un titlu. Depășește obstacolul și ideea ta poate deveni basmul Zâmbet pentru Viitor. Iar tu te vei putea mândri cu aceasta, purtând tricoul campaniei!

Matei așteaptă de mult ziua în care se va duce prima dată la pescuit.

Matei așteaptă de mult ziua în care se va duce prima dată la pescuit.

Iar azi, când împlinește 10 ani, bunicul lui i-a promis că îl duce pe lac, cu barca gonflabilă, exact cum au văzut ei în filme. Așa că nici nu s-a crăpat bine de ziuă, că cei doi sunt deja pe malul lacului, cu lansete, undițe, momeli felurite și tot ce au nevoie pentru o zi de pescuit în toată regula. Cei doi se suie în barcă și încep sa vâslească spre mijlocul lacului. Găsesc locul cel mai bun și bunicul începe să-și desfășoare arsenalul.

Matei se uită fascinat și deja visează cum prinde primul pește. Dar revine repede la realitate, când aude un fâsâit și simte cum barca se desumflă încet-încet. Se uită la bunicul lui speriat și îl întreabă din priviri...
Ce facem...?

Depășește obstacolul și continuă povestea lui Matei

Bunica îi cumpărase Ioanei, cu câțiva ani în urmă, când d-abia împlinise 4 anișori, un ursuleț la care ținea mult, mult, mult.

Bunica îi cumpărase Ioanei, cu câțiva ani în urmă, când d-abia împlinise 4 anișori, un ursuleț la care ținea mult, mult, mult.

 

Îl lua cu ea la joacă, uneori îl ținea pe un scaun lângă ea atunci când mama îi pregătea micul dejun. Câteodată, îl lua pe ursuleț chiar și la grădiniță.

Când bunica i l-a dăruit, Ioana a strâns ursulețul în brațe și nu i-a dat drumul până nu a ajuns cu el acasă, de la magazinul cu jucării. Atunci doar ca să i-l arate mamei ei, spunându-i „Ussuuuu!”. Chiar așa i-a rămas numele, pentru că acesta a fost primul lucru pe care l-a zis când l-a văzut.

 Ieri a sunat-o buni pe mama să îi spună că se simte rău și le chema pe la ea. După-amiază trebuie să meargă la ea, dar Usu e de negăsit. Totuși, l-a avut aproape tot timpul cu ea. Iar mami se grăbește, cum să facă Ioana să îl găsească pe Usu? Vai, de-ar putea să o ajute cineva, altfel buni va crede că nu mai are ursulețul primit cadou. Oare unde l-a pus?

Ajut-o pe Ioana să-l găsească pe Usu și continuă povestea